
Pržena govedina s prženom paprikom, tikvicom i lukom
sastojci
- 1 kg goveđeg odreska (steak)
- 26 g soli
- 500 g crvene paprike
- 400 g tikvica
- 200 g ljubičastoga luka
- 70 ml maslinova ulja
- 1 grančica svježeg ružmarina
Način pripreme
Meso posolite prije ili poslije pečenja, prema želji, bit će vam potrebno 16 g soli. U 20 ml maslinova ulja umačite grančicu ružmarina i lagano tapkajte meso pa ga popržite u tavi prema svom ukusu – može biti rare, medium ili well done pečeno.
Kad se ispeče, ostavite ga da se sokovi stabiliziraju. Paprike narežite na štapiće, tikvice i luk na kolute. Zagrijte u tavi 20 ml maslinova ulja, dodajte papriku, pržite je pola minute pa dodajte luk i nakon pola minute tikvice te pržite još pola minute, a na kraju posolite.
Narežite meso na ploške, dodajte povrće, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dekorirajte listićima svježeg ružmarina pa poslužite.
Proizvodi iz recepta
