Pržena govedina s prženom paprikom, tikvicom i lukom

sastojci

  • 1 kg goveđeg odreska (steak)
  • 26 g soli
  • 500 g crvene paprike
  • 400 g tikvica
  • 200 g ljubičastoga luka
  • 70 ml maslinova ulja
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Meso posolite prije ili poslije pečenja, prema želji, bit će vam potrebno 16 g soli. U 20 ml maslinova ulja umačite grančicu ružmarina i lagano tapkajte meso pa ga popržite u tavi prema svom ukusu – može biti rare, medium ili well done pečeno.

02

Kad se ispeče, ostavite ga da se sokovi stabiliziraju. Paprike narežite na štapiće, tikvice i luk na kolute. Zagrijte u tavi 20 ml maslinova ulja, dodajte papriku, pržite je pola minute pa dodajte luk i nakon pola minute tikvice te pržite još pola minute, a na kraju posolite.

03

Narežite meso na ploške, dodajte povrće, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dekorirajte listićima svježeg ružmarina pa poslužite.

podijeli