Popečci od puretine, riže i ananasa
sastojci
- 400 g mljevene puretine
- 250 g riže
- 100 g gauda sira
- 150 g svježeg ananasa
- 100 g crvenog luka
- 20 g maslaca
- 1 jaje
- 60-80 g krušnih mrvica
- sol
- 150-200 ml ulja za pečenje
- 4-5 listića svježeg bosiljka
Način pripreme
Stavite kuhati rižu u posoljenu vodu. Luk sitno nasjeckajte i popržite na maslacu samo da uvene.
Ananas narežite na sitne kockice, sir naribajte. U mljeveno meso dodajte ohlađeni luk i rižu, kockice ananasa, sir, jaje, sol i krušne mrvice. Sve dobro izmiješajte i oblikujte ovalne popečke.
Pecite ih na laganoj vatri s obje strane do lijepe zlatnosmeđe boje, odložite na papirnati ubrus.
Pospite listićima svježeg bosiljka i poslužite.
Svježi ananas možete zamijeniti konzerviranim kolutićima.