pohana pileca prsa s domacom majonezom

Pohana pileća prsa s domaćom majonezom

sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa
  • 200 g prokulica
  • sol
  • 100 g oštrog brašna
  • 2 jaja
  • 150 g panko mrvica
  • 150-200 ml ulja za prženje

Domaća majoneza:

  • 2 žumanjka
  • 100 ml suncokretova ulja
  • 20 ml maslinova ulja
  • 10 g senfa
  • sok ½ limuna
  • sok 0.5 limete
  • sol

Način pripreme

01

Napravite majonezu, pjenasto miksajte žumanjke, sol i senf, dodajte ulje kap po kap, nastavite miksati dodajući ulje u tankom mlazu. Na kraju umiješajte sok limuna i limete.

02

Piletinu potucite batom za meso između dva komada prozirne folije na debljinu 1 – 1,5 cm. Meso posolite, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i mrvice, pecite u dubokoj masnoći do zlatnosmeđe boje, odložite na papirnati ubrus.

03

Prokulice narežite na tanke rezance i raspodijelite u tanjure. Na posteljicu od prokulica položite pohanu piletinu, dekorirajte majonezom i poslužite.

Nakon pečenja, meso ostavite da odmori kako bi zadržalo sočnost.

podijeli