Pohana pileća prsa s domaćom majonezom
sastojci
- 800 g filea pilećih prsa
- 200 g prokulica
- sol
- 100 g oštrog brašna
- 2 jaja
- 150 g panko mrvica
- 150-200 ml ulja za prženje
Domaća majoneza:
- 2 žumanjka
- 100 ml suncokretova ulja
- 20 ml maslinova ulja
- 10 g senfa
- sok ½ limuna
- sok 0.5 limete
- sol
Način pripreme
01
Napravite majonezu, pjenasto miksajte žumanjke, sol i senf, dodajte ulje kap po kap, nastavite miksati dodajući ulje u tankom mlazu. Na kraju umiješajte sok limuna i limete.
02
Piletinu potucite batom za meso između dva komada prozirne folije na debljinu 1 – 1,5 cm. Meso posolite, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i mrvice, pecite u dubokoj masnoći do zlatnosmeđe boje, odložite na papirnati ubrus.
03
Prokulice narežite na tanke rezance i raspodijelite u tanjure. Na posteljicu od prokulica položite pohanu piletinu, dekorirajte majonezom i poslužite.
Nakon pečenja, meso ostavite da odmori kako bi zadržalo sočnost.