Pitice od piletine i sira
sastojci
- 500 g kora za pite
- 350 g mljevene piletine (prsa) ili izrezane na sitne kockice
- 1 glavica luka
- 250 g svježeg sira
- 1 žlica soli
- pola žlice papra
- 2 žlice ulja
Način pripreme
Na zagrijano ulje dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga pržite, potom dodajte piletinu i sve dinstajte 10-ak minuta. Maknite s vatre.
Sir izmrvite, dodajte piletinu, sol i papar pa dobro promiješajte.
Kore za pitu izrežite na kvadrate (15 x 15 cm). Na svaki kvadrat stavite smjesu, rubove tijesta prebacite preko smjese pa smotajte u rolicu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu i kore.
Rolice posložite u nauljenu posudu za pečenje i malo ih premažite mješavinom ulja i vode. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Pečene pitice izvadite iz pećnice i prekrijte ih folijom pa ostavite tako10 minuta da omekšaju.