Pitice od piletine i sira

sastojci

  • 500 g kora za pite
  • 350 g mljevene piletine (prsa) ili izrezane na sitne kockice
  • 1 glavica luka
  • 250 g svježeg sira
  • 1 žlica soli
  • pola žlice papra
  • 2 žlice ulja

Način pripreme

01

Na zagrijano ulje dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga pržite, potom dodajte piletinu i sve dinstajte 10-ak minuta. Maknite s vatre.

02

Sir izmrvite, dodajte piletinu, sol i papar pa dobro promiješajte.

03

Kore za pitu izrežite na kvadrate (15 x 15 cm). Na svaki kvadrat stavite smjesu, rubove tijesta prebacite preko smjese pa smotajte u rolicu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu i kore.

04

Rolice posložite u nauljenu posudu za pečenje i malo ih premažite mješavinom ulja i vode. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

05

Pečene pitice izvadite iz pećnice i prekrijte ih folijom pa ostavite tako10 minuta da omekšaju.

podijeli