Piletina u umaku od vrhnja i kopra
sastojci
- 1.2 kg pilećih bataka
- sol
Umak:
- 50 g maslaca
- 50 g glatkog brašna
- 300 ml pilećeg temeljca
- 300 g milerama
- 1 vezica kopra
Način pripreme
Pileće batake posolite i ostavite da se mariniraju 20 minuta. Batake zapecite u tavi okrećući ih, sa svake strane po 2 minute. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 °C. U međuvremenu napravite umak. Zabijelite brašno na maslacu, podlijte temeljcem i kuhajte stalno miješajući 15 minuta, posolite.
Dodajte mileramu malo vrućeg temeljca, razmutite ga i ulijte u umak, ugasite vatru i promiješajte. Prelijte pečene batake umakom, pospite sjeckanim koprom i poslužite.
Brašno za umak možete i malo dulje pržiti na maslacu da promijeni boju i da posebnu aromu jelu.