Piletina u umaku od vrhnja i kopra


sastojci

  • 1.2 kg pilećih bataka
  • sol
  • Umak
  • 50 g maslaca
  • 50 g glatkog brašna
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 300 g milerama
  • 1 vezica kopra

Način pripreme

01

Pileće batake posolite i ostavite da se mariniraju 20 minuta. Batake zapecite u tavi okrećući ih, sa svake strane po 2 minute. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite 20 minuta na 180 °C. U međuvremenu napravite umak. Zabijelite brašno na maslacu, podlijte temeljcem i kuhajte stalno miješajući 15 minuta, posolite. 

02

Dodajte mileramu malo vrućeg temeljca, razmutite ga i ulijte u umak, ugasite vatru i promiješajte. Prelijte pečene batake umakom, pospite sjeckanim koprom i poslužite.

Brašno za umak možete i malo dulje pržiti na maslacu da promijeni boju i da posebnu aromu jelu.

podijeli

Proizvodi iz recepta