Piletina sa salatom od celera i pistacija
sastojci
- 600 g filea pilećih prsa
- 250 g štapića celera
- 100 g pistacija
- 120-150 g grožđica
- sol, papar
- 30 ml maslinovog ulja
- 3-4 listića mente
Majoneza:
- 2 žumanjka
- 100 ml suncokretova ulja
- 20 ml maslinova ulja
- 10 g senfa
- sok ½ limuna
- sok 0.5 limete
- 3-5 g curry praha
- sol
Način pripreme
01
Napravite domaću majonezu, pjenasto miksajte žumanjke, sol i senf, dodajte ulje kap po kap, nastavite miksati dodajući ulje u tankom mlazu. Na kraju umiješajte sok limuna i limete, dodajte curry prah – količina po želji.
02
Komade piletine začinite solju, paprom i curryjem, ispecite s obje strane u tavi na maslinovom ulju. Celer narežite na ploške, dodajte grožđice i pistacije, začinite pripremljenom majonezom, odložite u hladnjak do posluživanja.
03
Piletinu narežite na deblje ploške, dodajte rashlađenu salatu, dekorirajte listićima mente i poslužite.
Sastojke za majonezu preporučljivo je miješati ručno, ali možete to učiniti i u multipraktiku.