Piletina s rižom i brokulom
sastojci
- 600 g zabatka bez kosti
- 400 ml slatko-kiselog umaka za piletinu
- 40 ml umaka od soje
- 2 komada mladog luka
- 1 čili papričica
- 300 g basmati riže
- 400 g brokule
- 20 ml sezamova ulja
- sol
Način pripreme
Omjer riže i vode je 1: 2. Rižu stavite u posudu i zagrijte je nasuho, a potom zalijte kipućom vodom, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Potom maknite rižu s vatre i ostavite je poklopljenu još 12 minuta.
Piletinu narežite na kocke i marinirajte u umaku od soje 5 minuta.
U međuvremenu, odvojite bijeli i zeleni dio mladog luka i koso ih narežite. Brokulu natrgajte na cvjetove i kuhajte na pari 5 - 6 minuta, da ostane zelena i hrskava.
Marinirano meso stavite na vruće ulje i pržite sa svih strana 4 minute, dodajte bijele dijelove luka i pržite 30 sekundi, samo da luk uvene, pa dodajte slatko-kiseli umak, prokuhajte i poslužite uz rižu i brokulu. Meso pospite kosanim zelenim dijelom mladog luka i narezanom čili papričicom.