Piletina s rižom i brokulom


sastojci

  • 600 g zabatka bez kosti
  • 400 ml slatko-kiselog umaka za piletinu
  • 40 ml umaka od soje
  • 2 komada mladog luka
  • 1 čili papričica
  • 300 g basmati riže
  • 400 g brokule
  • 20 ml sezamova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Omjer riže i vode je 1: 2. Rižu stavite u posudu i zagrijte je nasuho, a potom zalijte kipućom vodom, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Potom maknite rižu s vatre i ostavite je poklopljenu još 12 minuta.

02

Piletinu narežite na kocke i marinirajte u umaku od soje 5 minuta.

03

U međuvremenu, odvojite bijeli i zeleni dio mladog luka i koso ih narežite. Brokulu natrgajte na cvjetove i kuhajte na pari 5 - 6 minuta, da ostane zelena i hrskava.

04

Marinirano meso stavite na vruće ulje i pržite sa svih strana 4 minute, dodajte bijele dijelove luka i pržite 30 sekundi, samo da luk uvene, pa dodajte slatko-kiseli umak, prokuhajte i poslužite uz rižu i brokulu. Meso pospite kosanim zelenim dijelom mladog luka i narezanom čili papričicom.

podijeli

Proizvodi iz recepta