Piletina s povrćem u umaku od rajčica

sastojci

  • 500 g pilećih filea
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 svježa paprika (crvena ili zelena)
  • 0.5 l umaka od rajčice
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • 1 mala žlica soli
  • 0.5 male žlice papra
  • 2 žlice maslinova ulja

Način pripreme

01

Na zagrijanom ulju kratko pržite obje strane pilećih filea, dok ne dobiju zlatnu boju, pa ih izvadite na tanjur. Na ulju na kojem se pržilo meso stavite nasjeckani luk i češnjak te kratko pržite dok luk ne uvene.

02

Dodajte umak od rajčice, ispržene pileće filee, bosiljak, sol, papar i svježu papriku izrezanu na trakice pa sve pirjajte na laganoj vatri 20 minuta, uz povremeno dodavanje vode (ne previše).

03

Jelo poslužite s pire-krumpirom, rižom ili tjesteninom.

podijeli

Proizvodi iz recepta