sastojci

  • 800 g pilećih prsa (file)
  • 1 žličica soli
  • 40 ml maslinova ulja
  • 100 g luka
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 žličice mješavine mediteranskih začina
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 100 ml vode
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća

Način pripreme

01

Pileća prsa posolite s obje strane.

02

 U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu pa je kratko zapržite s obje strane, da dobije lijepu boju.

03

Potom piletinu stavite na tanjur, a u tavu dodajte nasjeckani luk i sotirajte ga 2 - 3 minute, zatim dodajte koncentrat rajčice, protisnuti češnjak i smeđi šećer pa sve kratko miješajte na jakoj vatri. U tavu vratite piletinu, dodajte 250 ml pasirane rajčice i pirjajte 10 minuta.

04

Nakon toga dodajte i preostalih 250 ml pasirane rajčice i vodu, pospite mješavinom mediteranskih začina, smanjite vatru i pirjajte još 15 - 20 minuta, uz povremeno miješanje. 

05

Prije posluživanja pospite nasjeckanim listićima peršina.

podijeli