Pileća prsa u umaku od rajčica
sastojci
- 800 g pilećih prsa (file)
- 1 žličica soli
- 40 ml maslinova ulja
- 100 g luka
- 1 žličica koncentrata rajčice
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica smeđeg šećera
- 2 žličice mješavine mediteranskih začina
- 500 ml pasirane rajčice
- 100 ml vode
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
Način pripreme
01
Pileća prsa posolite s obje strane.
02
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu pa je kratko zapržite s obje strane, da dobije lijepu boju.
03
Potom piletinu stavite na tanjur, a u tavu dodajte nasjeckani luk i sotirajte ga 2 - 3 minute, zatim dodajte koncentrat rajčice, protisnuti češnjak i smeđi šećer pa sve kratko miješajte na jakoj vatri. U tavu vratite piletinu, dodajte 250 ml pasirane rajčice i pirjajte 10 minuta.
04
Nakon toga dodajte i preostalih 250 ml pasirane rajčice i vodu, pospite mješavinom mediteranskih začina, smanjite vatru i pirjajte još 15 - 20 minuta, uz povremeno miješanje.
05
Prije posluživanja pospite nasjeckanim listićima peršina.