Pile zapečeno s kiselim vrhnjem i jajima uz lisnatu salatu s rotkvicom
sastojci
- 1 SPAR Vrtovi Hrvatske pile iz slobodnog uzgoja
- 400 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 2 vezice rotkvica
- 300 g razne lisnate salate
- 50 g glatkog brašna
- 300 ml kozjeg mlijeka
- 50 ml suncokretova ulja
- 0.5 praška za pecivo
- 100 ml maslinova ulja
- 1 limun
- 1 kozji jogurt
- sol
- papar
Način pripreme
01
Pile rastrančirajte, ali hrbat ne koristite. Spremite ga za juhu.
02
Komade mesa posolite i popaprite, stavite u vatrostalnu posudu, nauljite suncokretovim uljem pa zapecite u pećnici 15-ak minuta na 220 °C kako bi dobilo lijepu zlatnu boju.
03
Dok se piletina peče umutite smjesu od kiselog vrhnja, kozjeg jogurta, jaja, kozjeg mlijeka, glatkog brašna, praška za pecivo te soli i papra. Gustoća smjese mora biti kao za palačinke.
04
Pile izvadite iz pećnice, zalijte smjesom i pecite još 35 minuta na 180 °C. Uz to servirajte salatu s rotkvicama, maslinovim uljem i limunom.
Umjesto kozjeg možete koristiti kravlji ili ovčji jogurt.