Pile zapečeno s kiselim vrhnjem i jajima uz lisnatu salatu s rotkvicom

sastojci

  • 1 SPAR Vrtovi Hrvatske pile iz slobodnog uzgoja
  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 2 vezice rotkvica
  • 300 g razne lisnate salate
  • 50 g glatkog brašna
  • 300 ml kozjeg mlijeka
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 0.5 praška za pecivo
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 limun
  • 1 kozji jogurt
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Pile rastrančirajte, ali hrbat ne koristite. Spremite ga za juhu.

02

Komade mesa posolite i popaprite, stavite u vatrostalnu posudu, nauljite suncokretovim uljem pa zapecite u pećnici 15-ak minuta na 220 °C kako bi dobilo lijepu zlatnu boju.

03

Dok se piletina peče umutite smjesu od kiselog vrhnja, kozjeg jogurta, jaja, kozjeg mlijeka, glatkog brašna, praška za pecivo te soli i papra. Gustoća smjese mora biti kao za palačinke.

04

Pile izvadite iz pećnice, zalijte smjesom i pecite još 35 minuta na 180 °C. Uz to servirajte salatu s rotkvicama, maslinovim uljem i limunom.

Umjesto kozjeg možete koristiti kravlji ili ovčji jogurt.

podijeli