sastojci

  • 1 veće pile (oko 1,5 kg)
  • 250 g heljdine kaše
  • 100 g luka
  • 75 g pancete
  • 50 ml ulja
  • 50 g šampinjona
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 3 jaja
  • 1 kokošja kocka
  • sol
  • papar
  • 500 ml vode

Način pripreme

01

Vodu zakuhajte, pa u nju stavite kokošju kocku i kuhajte oko pet minuta. Dodajte heljdu, promiješajte, maknite s vatre i poklopite. Pustite neka stoji barem 15-ak minuta.

02

Pile očistite, operite i posušite. Dobro ga istrljajte solju iznutra i izvana pa ga pustite da kratko odstoji.

03

Na dvije žlice ulja popržite sitno nasjeckan luk do zlatnožute boje. Dodajte sitno nasjeckane pancetu i šampinjone i kratko ih pržite. Dodajte ocijeđenu heljdu, promiješajte i ugasite. Kašu pustite da se malo ohladi pa u nju umiješajte krušne mrvice, jaja, crvenu papriku, malo papra i soli, te dobro izmiješajte.

04

Pripremljenim nadjevom napunite pile. Višak nadjeva stavite na dno vatrostalne posude za pečenje odgovarajuće veličine, pa na njega stavite napunjeno pile.

05

Pile prelijte preostalim uljem i pecite otprilike sat vremena na 180°C. Tijekom pečenja pile malo prelijevajte toplom vodom kako bi ostalo sočno.

podijeli

Proizvodi iz recepta