Pečeno pile s pireom od buće i salatom
sastojci
- 1 pile
- 600 g buće, za pire
- 70 g maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 150 ml mlijeka
- 200 g buće, za peći
- 100 g čupave salate
- 100 ml maslinova ulja
- sol
Način pripreme
Pile posolite izvana i iznutra pa stavite u posudu za pečenje i prelijte sa 70 ml ulja. Pecite oko 80 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Buću narežite na kockice veličine 1 x 1 cm, posolite ih i poškropite sa 15 ml maslinova ulja. Pecite ih 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Za pire narežite buću na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite i gnječite pa dodajte maslac i nastavite gnječiti. Potom dodajte vrhnje i gnječite, postupno dodajući mlijeko da pire postane kremast.
Na tanjur stavite pire od buće, dodajte čupavu salatu i komad mesa pa pospite kockicama buće i pokapajte maslinovim uljem i poslužite.
Ako želite da pire ima pikantniji okus, buću prvo ispecite pa je potom usitnite.