Pečeno pile s pireom od buće i salatom

sastojci

  • 1 pile
  • 600 g buće, za pire
  • 70 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 ml mlijeka
  • 200 g buće, za peći
  • 100 g čupave salate
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Pile posolite izvana i iznutra pa stavite u posudu za pečenje i prelijte sa 70 ml ulja. Pecite oko 80 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

02

Buću narežite na kockice veličine 1 x 1 cm, posolite ih i poškropite sa 15 ml maslinova ulja. Pecite ih 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

03

Za pire narežite buću na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite i gnječite pa dodajte maslac i nastavite gnječiti. Potom dodajte vrhnje i gnječite, postupno dodajući mlijeko da pire postane kremast.

04

Na tanjur stavite pire od buće, dodajte čupavu salatu i komad mesa pa pospite kockicama buće i pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

Ako želite da pire ima pikantniji okus, buću prvo ispecite pa je potom usitnite.

podijeli