Pečeni losos u umaku sa špinatom i gljivama
sastojci
- 800 g fileta lososa
- 300 g špinata
- 400 g šampinjona
- 50 g ghee maslaca
- 80 g maslaca
- 150 g crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 200 ml ribljeg temeljca
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 30 g brašna
- sol, papar
Način pripreme
01
Narežite luk i šampinjone na ploške, sitno nasjeckajte češnjak.
02
Na 50 g maslaca svijetlo popržite brašno, miješajući zalijte temeljcem, posolite, kuhajte desetak minuta, zalijte vrhnjem, prokuhajte. Istovremeno u drugoj tavi, na preostalom maslacu sotirajte luk, dodajte češnjak, kratko popržite pa dodajte gljive, sotirajte 4 – 5 minuta, dodajte špinat, na kraju začinite solju.
03
Spojite povrće s umakom, kratko prokuhajte da se okusi prožmu.
04
Filete lososa posolite i ispecite na ghee maslacu, sa svake strane oko 3 minute.
05
Raspodijelite umak u tanjure, položite u sredinu filet lososa, začinite svježe mljevenim paprom, poslužite.