Pečeni losos u umaku sa špinatom i gljivama

Ukupno trajanje
40
Min

sastojci

  • 800 g fileta lososa
  • 300 g špinata
  • 400 g šampinjona
  • 50 g ghee maslaca
  • 80 g maslaca
  • 150 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 ml ribljeg temeljca
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g brašna
  • sol, papar

Način pripreme

01

Narežite luk i šampinjone na ploške, sitno nasjeckajte češnjak.

02

Na 50 g maslaca svijetlo popržite brašno, miješajući zalijte temeljcem, posolite, kuhajte desetak minuta, zalijte vrhnjem, prokuhajte. Istovremeno u drugoj tavi, na preostalom maslacu sotirajte luk, dodajte češnjak, kratko popržite pa dodajte gljive, sotirajte 4 – 5 minuta, dodajte špinat, na kraju začinite solju.

03

Spojite povrće s umakom, kratko prokuhajte da se okusi prožmu.

04

Filete lososa posolite i ispecite na ghee maslacu, sa svake strane oko 3 minute.

05

Raspodijelite umak u tanjure, položite u sredinu filet lososa, začinite svježe mljevenim paprom, poslužite.

podijeli