sastojci

  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice narančinog soka
  • 800 g fileta lososa
  • nekoliko grančica kopra
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 1 naranča
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Filet lososa operite i posušite papirnatim ubrusom.

02

Maslinovu ulju dodajte narančin sok i češnjak u prahu. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filet.

03

Položite losos, kožom prema dolje, u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Posolite ga pa po njemu posložite ploške naranče. Popaprite krupno mljevenim paprom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 15 - 20 minuta.

04

Pečeni losos odmah pospite grubo natrganim koprom i poslužite uz pečeni krumpir.

podijeli

Proizvodi iz recepta