Pečena svinjetina s povrćem
sastojci
- 1.2 kg svinjetine s kožom
- 300 g crvenog luka
- 300 g mrkve
- 6-7 režnjeva češnjaka
- 300 ml bijelog vina
- 20 g soli
Način pripreme
Meso natrljajte solju i ostavite da se marinira preko noći. Očistite luk i mrkvu, narežite na četvrtine, češnjak ogulite, režnjeve ostavite cijele. Stavite u posudu za pečenje povrće i meso, podlijte bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom (pazite da folija ne dodiruje meso), pecite na 110 °C sat vremena.
Nakon 30 minuta, kad je kožica nabubrila, maknite foliju, zarežite oštrim nožem kožicu u razmaku od oko 1,5 cm, kao na slici, pokrijte folijom i vratite u pećnicu. Drugi sat povisite temperaturu na 120 °C, nastavite peći pokriveno. Treći sat povisite temperaturu na 180 °C, maknite foliju i zapecite meso do željene boje.
Ovo jelo možete probati pripremiti i s tamnim pivom.