Pečena svinjetina s povrćem

Ukupno trajanje
150
Min
min

sastojci

  • 1.2 kg svinjetine s kožom
  • 300 g crvenog luka
  • 300 g mrkve
  • 6-7 režnjeva češnjaka
  • 300 ml bijelog vina
  • 20 g soli

Način pripreme

01

Meso natrljajte solju i ostavite da se marinira preko noći. Očistite luk i mrkvu, narežite na četvrtine, češnjak ogulite, režnjeve ostavite cijele. Stavite u posudu za pečenje povrće i meso, podlijte bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom (pazite da folija ne dodiruje meso), pecite na 110 °C sat vremena.

02

Nakon 30 minuta, kad je kožica nabubrila, maknite foliju, zarežite oštrim nožem kožicu u razmaku od oko 1,5 cm, kao na slici, pokrijte folijom i vratite u pećnicu. Drugi sat povisite temperaturu na 120 °C, nastavite peći pokriveno. Treći sat povisite temperaturu na 180 °C, maknite foliju i zapecite meso do željene boje.​

Ovo jelo možete probati pripremiti i s tamnim pivom.​

podijeli

Proizvodi iz recepta