Pečena pileća krilca

Ukupno trajanje
90
Min

sastojci

  • 1.6 kg pilećih krila
  • 200 ml svijetlog piva
  • sol
  • 800 g krumpira
  • 20 ml ulja
  • 0.5 vezice vlasca

Način pripreme

01

Krilca posolite i ostavite da se mariniraju 10 – 20 minuta. 

02

Krumpir ogulite i po potrebi narežite na krupne komade. 

03

U posudu za pečenje stavite ulje, rasporedite krilca i posoljeni krumpir da sve bude u jednom redu kako bi se lijepo zapeklo (ako je potrebno, pecite u dvije posude). Pecite krilca 1 sat na 180 °C povremeno podlijevajući pivom. 

04

Pečena krilca poslužite s grubo nasjeckanim vlascem.

U pećnici krilca pecite s malo ulja jer piletina pušta masnoću. Podlijevajte s 1 – 2 žlice piva nekoliko puta tijekom pečenja da krilca postanu hrskava.​

podijeli