Pečena pačja prsa s čipsom od luka i muffinom od sira


sastojci

  • 1 kg pačjih prsa
  • sol
  • 50 g svinjske masti
  • 150 g crvenog luka
  • 40 g oštrog brašna
  • 100 ml ulja za pečenje luka
  • 280 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 90 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 250 g mladog sira
  • sol

Način pripreme

01

Kožicu na prsima nekoliko puta paralelno zarežite, posolite i ostavite 10 minuta da se marinira. Nakon toga na vrućoj masnoći pržite prsa sa svake strane 2 minute, tavu stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite 8 - 12 minuta, ovisno o tome kako želite pečeno meso (slabo, srednje ili jako). Kad se meso ispeče, ostavite ga da odstoji 4 minute kako bi se sokovi stabilizirali.

02

U međuvremenu, za muffine pomiješajte brašno s praškom za pecivo i malo soli, dodajte umućena jaja, jogurt i izmrvljeni sir, malo posolite i dobro promiješajte. Ulijte u namazane kalupe za muffine i pecite oko 20 minuta na 200 °C.

03

Luk narežite na ploške, uvaljajte ih u oštro brašno i ispržite na vrućem ulju pa odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

04

Za umak, dodajte žlicu brašna na masnoću u kojoj se peklo meso, kratko pržite, podlijte juhom ili vodom i kratko prokuhajte.

05

Na tanjur stavite malo umaka, na njega stavite meso, a na vrh stavite žlicu prženog luka, dodajte muffin od sira i poslužite.

Ako meso pečete 8 minuta, ono će iznutra biti labo pečeno ("rare"), nakon 10 minuta pečenja bit će srednje pečeno ("medium"), a ako ga pečete 12 minuta ono će biti jako pečeno ("well done").

podijeli

Proizvodi iz recepta