Pečena marinirana piletina s umakom od aceta
sastojci
- 4 pileća filea
- 50 g ljutog ketchupa
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica paprike u prahu
- 60 g maslaca
- sol
- papar
- 1 žlica poprženih sjemenki sezama
Za umak
- 150 ml aceta balsamica
- 75 g šećera
Način pripreme
Filee očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite i natrljajte crvenom paprikom.
Stavite u vrećicu za zamrzavanje, dodajte ketchup i ulje pa vrećicu zatvorite i dobro rukama promiješajte da se filei dobro oblože ketchupom.
Stavite u hladnjak na barem 1 – 2 sata. Piletinu izvadite i ocijedite od marinade.
U tavu stavite maslac i stavite ju na najlaganiju moguću vatru. Kad se maslac otopio na njega stavite filee i pecite sa svake strane 15 – 20 minuta ili dok piletina ne dobije lijepu zlatnocrvenu boju.
U manju posudu ulijte aceto, dodajte šećer i na laganoj vatri kuhajte miješajući dok se umak ne zgusne. Pečenu piletinu poslužite s umakom od aceta, posuto poprženim sezamom i prilogom po želji.
Ako ne volite kiselo, u umak od aceta slobodno dodajte još malo šećera.