sastojci

  • 1 kg oslića s kožom

Sastojci za prilog

  • 300 g krumpira
  • 300 g tikvica
  • 200 g patlidžana
  • 150 g paprike
  • 1-2 grančice peršina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 4 listića bosiljka

Način pripreme

01

Ako u SPAR ribarnici nabavljate svježeg oslića, odvojite glavu i filetirajte. Ako imate smrznutog oslića bez glave, odstranite središnju kost, ostavite kožu. Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine 2 x 2 cm, stavite kuhati u slanu vodu.

02

Tikvice narežite na kocke jednake veličine i dodajte krumpiru 5 minuta prije kraja kuhanja. Na malo maslinovog ulja popržite papriku narezanu na kocke, nakon 2 – 3 minute dodajte kocke patlidžana, posolite.

03

Ribu posolite s obje strane i najprije pecite na strani kože 3 minute, zatim okrenite i pecite još 3 minute na drugoj strani.

04

Krumpir i tikvicu ocijedite i dodajte u tavu s paprikom i patlidžanom, promiješajte.

05

Na tanjur stavite povrće i ribu, pospite sitno kosanim peršinom, začinite svježe mljevenim paprom, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Umjesto oslića možete koristiti oradu ili brancin.

podijeli

Proizvodi iz recepta