Oslić s povrćem
sastojci
- 1 kg oslića s kožom
Sastojci za prilog
- 300 g krumpira
- 300 g tikvica
- 200 g patlidžana
- 150 g paprike
- 1-2 grančice peršina
- 100 ml maslinovog ulja
- sol, papar
- 4 listića bosiljka
Način pripreme
Ako u SPAR ribarnici nabavljate svježeg oslića, odvojite glavu i filetirajte. Ako imate smrznutog oslića bez glave, odstranite središnju kost, ostavite kožu. Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine 2 x 2 cm, stavite kuhati u slanu vodu.
Tikvice narežite na kocke jednake veličine i dodajte krumpiru 5 minuta prije kraja kuhanja. Na malo maslinovog ulja popržite papriku narezanu na kocke, nakon 2 – 3 minute dodajte kocke patlidžana, posolite.
Ribu posolite s obje strane i najprije pecite na strani kože 3 minute, zatim okrenite i pecite još 3 minute na drugoj strani.
Krumpir i tikvicu ocijedite i dodajte u tavu s paprikom i patlidžanom, promiješajte.
Na tanjur stavite povrće i ribu, pospite sitno kosanim peršinom, začinite svježe mljevenim paprom, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.
Umjesto oslića možete koristiti oradu ili brancin.