Okruglice od krumpirovog tijesta s čvarcima
sastojci
Okruglice:
- 800 g žućkastog, brašnastog krumpira
- 250 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- sol
Nadjev:
- 300 g čvaraka
- 80 g svinjske masti
- 80 g čvaraka
- 2-3 grančice svježeg peršina
Način pripreme
Krumpire skuhajte i odmah ogulite, protisnite, dodajte brašno i omekšali maslac, jaje i sol.
Zamijesite gipko tijesto. Razvaljajte tijesto na debljinu 6 – 8 mm debljine, izrežite krugove.
Nožem usitnite čvarke i stavite hrpicu nadjeva u sredinu tijesta, zatvorite i napravite okruglice, kuhajte u vreloj slanoj vodi 3 – 4 minute, dok ne isplivaju.
Na svinjskoj masti kratko popržite usitnjene čvarke, maknite s vatre, dodajte sitno sjeckani peršin pa time prelijte kuhane okruglice i odmah poslužite.
Potrebna količina brašna ovisi i vrsti krumpira pa je potrebno procijeniti teksturu tijesta. Ono ne smije biti pretvrdo jer će i konačni rezultat biti tvrđi.