Okruglice od krumpirovog tijesta s čvarcima

sastojci

  • 800 g žućkastog, brašnastog krumpira
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca
  • sol
  • 300 g čvaraka
  • 80 g svinjske masti
  • 80 g čvaraka
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Krumpire skuhajte i odmah ogulite, protisnite, dodajte brašno i omekšali maslac, jaje i sol.

02

Zamijesite gipko tijesto. Razvaljajte tijesto na debljinu 6 – 8 mm debljine, izrežite krugove.

03

Nožem usitnite čvarke i stavite hrpicu nadjeva u sredinu tijesta, zatvorite i napravite okruglice, kuhajte u vreloj slanoj vodi 3 – 4 minute, dok ne isplivaju.

04

Na svinjskoj masti kratko popržite usitnjene čvarke, maknite s vatre, dodajte sitno sjeckani peršin pa time prelijte kuhane okruglice i odmah poslužite.

Potrebna količina brašna ovisi i vrsti krumpira pa je potrebno procijeniti teksturu tijesta. Ono ne smije biti pretvrdo jer će i konačni rezultat biti tvrđi.

podijeli