Okruglice Marrakech

sastojci

  • 600 g mljevene junetine
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.5 žličice mljevenog cimeta
  • 0.25 žličice kumina u prahu
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • sol
  • papar
  • 120 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 0.5 žličice mljevenog cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 0.5 žličice kumina u prahu
  • sol, papar

Način pripreme

01

Mljevenom mesu dodajte protisnuti češnjak, cimet, kumin, muškatni oraščić, malo soli i papra. Dobro izmiješajte rukama, a ako bude potrebno, dodajte nekoliko žlica mlake vode. Od dobivene smjese napravite manje okruglice (ćuftice). 

02

U širu tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte pripremljene okruglice i pržite ih lagano ih okrećući i miješajući. 

03

Dodajte protisnuti češnjak, cimet, đumbir, kumin, kratko pržite, miješajući, pa prelijte slatkim vrhnjem. 

04

Dolijte 100 ml vode, posolite, popaprite i poklopljeno, uz povremeno miješanje, na laganoj vatri kuhajte 25 – 30 minuta. Ako bude potrebno, podlijte s malo vode. 

05

Ovako pripremljene okruglice poslužite s kus-kusom ili rižom.

Prilikom prženja luka možete dodati na sitne kockice narezanu svježu crvenu papriku, a poslije i malo čilija.

podijeli