sastojci

  • 2 do 2,5 kg buta odojka
  • 200 g svinjske masti
  • 20 g soli na kilogram mesa
  • 200 ml svijetlog piva
  • 1 kg smrznutog povrća za francusku salatu
  • 400 g kiselih krastavaca
  • 3 jaja
  • 1 Dijon senfa
  • bijeli papar i sol po želji
  • 1 reska jabuka
  • 400 g majoneze

Način pripreme

01

Meso operite pod hladnom vodom, posušite krpom te dobro utrljajte sol. Stavite u posudu za pečenje (po želji i na rešetku). Rastopite svinjsku mast da bude vruća i prelijte po koži odojka. U posudu ulijte 200 – 300 ml vode te stavite peći na 180 °C 2 sata.

02

Tijekom pečenja odojak zalijevajte masnoćom. Deset minuta prije kraja prelijte ga pivom. Pojačajte temperaturu na 200 °C i pecite još 10 – 15 minuta kako biste dobili hrskavu kožicu.

03

Smrznuto povrće kuhajte u posoljenoj vodi 6 – 8 minuta. Ocijedite ga i ohladite. Kisele krastavce, tvrdo kuhana jaja i oguljenu jabuku narežite na kockice. Dodajte sol i bijeli papar, majonezu i senf i sve dobro promiješajte.

04

Salatu uvijek radite dan ranije i ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja ju po potrebi dodatno začinite paprom i solju.

Meso tijekom pečenja nemojte nikako okretati na stranu kože. Koža uvijek mora biti gore, nikad u masnoći.

podijeli