Mesne okruglice od piletine s brokulom i kvinojom

sastojci

  • 600 g mljevene piletine
  • 100 g kruha ili tosta bez kore
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 300 g kvinoje
  • 800 g brokule
  • 40 g baby špinata
  • 100 g mladog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 400 g šampinjona
  • sol, šareni papar

Način pripreme

01

Kruh prelijte toplim mlijekom. 

02

U mljevenu piletinu dodajte ocijeđen kruh i jaje, začinite solju i po želji paprom, dobro promiješajte i oblikujte okruglice podjednake veličine. Okruglice kuhajte na pari 30 minuta.

03

Kvinoju kuhajte u posoljenoj vodi, začinite s pola količine maslinovog ulja. Očistite brokulu i narežite na cvjetove.

04

Brokulu dodajte okruglicama 5 – 6 minuta prije kraja kuhanja pa kuhajte zajedno do kraja. Razdijelite kvinoju u tanjure, dodajte 5 okruglica, nekoliko cvjetova brokule, listiće špinata.

05

Pospite sjeckanim mladim lukom, pikantirajte preostalim maslinovim uljem i poslužite uz grilane šampinjone.

podijeli