Mesne okruglice od piletine s brokulom i kvinojom
sastojci
- 600 g mljevene piletine
- 100 g kruha ili tosta bez kore
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- 300 g kvinoje
- 800 g brokule
- 40 g baby špinata
- 100 g mladog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- 400 g šampinjona
- sol, šareni papar
Način pripreme
01
Kruh prelijte toplim mlijekom.
02
U mljevenu piletinu dodajte ocijeđen kruh i jaje, začinite solju i po želji paprom, dobro promiješajte i oblikujte okruglice podjednake veličine. Okruglice kuhajte na pari 30 minuta.
03
Kvinoju kuhajte u posoljenoj vodi, začinite s pola količine maslinovog ulja. Očistite brokulu i narežite na cvjetove.
04
Brokulu dodajte okruglicama 5 – 6 minuta prije kraja kuhanja pa kuhajte zajedno do kraja. Razdijelite kvinoju u tanjure, dodajte 5 okruglica, nekoliko cvjetova brokule, listiće špinata.
05
Pospite sjeckanim mladim lukom, pikantirajte preostalim maslinovim uljem i poslužite uz grilane šampinjone.