Mesna štruca s jajima omotana slaninom

sastojci

  • 700 g mljevenog mesa (junetine ili miješanog mesa)
  • 150 g krušnih mrvica
  • 100 ml mlijeka
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice crnog papra
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica slatke paprike
  • 3 kuhana jaja
  • 200 g slanine, natanko narezane
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica maslinova ulja

Način pripreme

01

Luk, mrkvu i češnjak nasitno nasjeckajte. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite povrće dok ne omekša. Potom ga maknite s vatre i ostavite sa strane da se ohladi.

02

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, mlijeko, ohlađeno prženo povrće, sol, papar, timijan i slatku papriku. Sve dobro izmiješajte kako bi smjesa postala homogena.

03

Na radnu površinu stavite papir za pečenje pa po njemu u obliku pravokutnika rasporedite smjesu mesa. Na sredinu stavite kuhana jaja, jedno do drugog. Lagano zarolajte meso preko jaja, oblikujući štrucu.

04

Na drugom komadu papira poredajte kriške slanine, ali tako da se malo preklapaju. Premažite ih senfom, a zatim položite mesnu štrucu na slaninu i pažljivo je njome omotajte.

05

Prebacite štrucu u lim za pečenje i pecite oko 50 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, dok slanina ne postane hrskava, a meso dobro pečeno.

06

Ostavite štrucu da se malo ohladi prije rezanja. Poslužite je s kuhanim graškom ili drugim prilogom po svom ukusu.

podijeli