Mesna rolada s blitvom i šampinjonima

sastojci

  • 1.2 kg svinjetine (laks kare bez kosti)
  • 20 g svinjske masti
  • 30 g salate Lollo rosso
  • 4 grapolo rajčice

Nadjev:

  • 300 g blitve
  • 300 g šampinjona
  • 150 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 g sira Grana Padano
  • 1 jaje
  • 40 g krušnih mrvica
  • 30 ml maslinova ulja
  • 50 g maslaca
  • sol, papar

Način pripreme

01

Svinjski kare razrežite s jedne strane po dužini, otvorite kao knjigu, lagano poravnajte batom i posolite s obje strane.

02

Blitvi uklonite peteljke, listove nasjeckajte i propirjajte na žlici maslinova ulja. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Šampinjonima odvojite 8 klobuka i ostavite sa strane, a ostalo narežite na sitne kockice.

03

Na maslacu pirjajte nasjeckani luk. Kad uvene, dodajte češnjak i popržite samo da zabijeli pa dodajte gljive i kratko propirjajte. Začinite solju i svježe mljevenim paprom.

04

Blitvu pomiješajte s gljivama i miješajte da se hladi. U ohlađeno umiješajte jaje, naribani sir i na kraju mrvice.

05

Nadjevom premažite 1/3 mesa, zarolajte i povežite kuhinjskim konopcem. Stavite u posudu za pečenje, dodajte mast i pecite na 180 °C oko 1,5 sat. Na preostalome maslinovu ulju propirjajte klobuke gljiva i rajčice. Roladu poslužite uz pečenu rajčicu, 1 – 2 lista salate i šampinjone.

podijeli

Proizvodi iz recepta