Mesna rolada s blitvom i šampinjonima
sastojci
- 1.2 kg svinjetine (laks kare bez kosti)
- 20 g svinjske masti
- 30 g salate Lollo rosso
- 4 grapolo rajčice
Nadjev:
- 300 g blitve
- 300 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 60 g sira Grana Padano
- 1 jaje
- 40 g krušnih mrvica
- 30 ml maslinova ulja
- 50 g maslaca
- sol, papar
Način pripreme
Svinjski kare razrežite s jedne strane po dužini, otvorite kao knjigu, lagano poravnajte batom i posolite s obje strane.
Blitvi uklonite peteljke, listove nasjeckajte i propirjajte na žlici maslinova ulja. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Šampinjonima odvojite 8 klobuka i ostavite sa strane, a ostalo narežite na sitne kockice.
Na maslacu pirjajte nasjeckani luk. Kad uvene, dodajte češnjak i popržite samo da zabijeli pa dodajte gljive i kratko propirjajte. Začinite solju i svježe mljevenim paprom.
Blitvu pomiješajte s gljivama i miješajte da se hladi. U ohlađeno umiješajte jaje, naribani sir i na kraju mrvice.
Nadjevom premažite 1/3 mesa, zarolajte i povežite kuhinjskim konopcem. Stavite u posudu za pečenje, dodajte mast i pecite na 180 °C oko 1,5 sat. Na preostalome maslinovu ulju propirjajte klobuke gljiva i rajčice. Roladu poslužite uz pečenu rajčicu, 1 – 2 lista salate i šampinjone.