Lignje na povrću s prilogom od grejpa


sastojci

  • 500 g liganja (očišćenih)
  • 1 manji luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 250 g sjeckane rajčice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 2 žlice sojinih klica
  • sol
  • papar
  • 0.5 ljute papričice
  • 50 ml bijelog vina
  • 1 žlica umaka od soje
  • 100 ml maslinova ulja
  • 2 svježe rajčice
  • 1-2 tikvice
  • 1 grejp (crveni)
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1-2 žlice aceta balsamica

Način pripreme

01

Lignje razrežite da dobijete ravnu plohu, malo ih zarežite po površini, a zatim narežite na veće komade.

02

Na 4 žlice maslinova ulja stavite pirjati sitno nasjeckan luk. Kad se isprži, dodajte mu nasjeckani češnjak i sjeckanu rajčicu. Kratko pirjajte da dobijete umak pa umiješajte lignje, peršin, bosiljak i nastavite pirjati da lignja omekša. Podlijte vinom, dodajte sojine klice, umak od soje, sjeckanu papričicu te posolite i popaprite.

03

Dok se lignje pirjaju, na malo zagrijanog ulja lagano popržite tikvice narezane na ploške. U manju posudu za pečenje posložite rajčicu narezanu na ploške, preko nje pripremljene tikvice i prelijte lignjama u umaku.

04

Sve zajedno još kratko pecite u pećnici da se okusi sljube.

05

Grejpu ogulite koru, isfiletirajte (skinite kožicu) i narežite na kockice. Grejp začinite bosiljkom, uljem i acetom balsamicom i poslužite lignje na povrću s aromatičnim grejpom.

podijeli

Proizvodi iz recepta