sastojci

  • 0.5 kg junetine
  • 0.5 kg janjetine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 glavica kelja
  • 1 glavica kupusa
  • 0.5 kg krumpira
  • 2 svježe rajčice
  • 2 svježe zelene paprike
  • 2 mrkve
  • 3 dl bijelog vina
  • peršin
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Meso operite, posušite i izrežite na kocke

02

Luk izrežite na kolutiće ili trakice. Češnjak sitno nasjeckajte. Povrće operite i izrežite na veće komade.

03

U nauljeni veći lonac slažite najprije meso narezano na kocke a zatim na njega posložite povrće. Među povrće izmiješati nasjeckani češnjak i glavicu luka izrezanu na kolutiće ili trakice.

04

Sve skupa na kraju zalijte bijelim vinom i vodom zatim dobro posolite i popaprite. Kuhajte sve na laganoj vatri oko 3 sata. Povremeno po potrebi dolijevajte vode. Poslužite toplo uz domaći kruh.

podijeli

Proizvodi iz recepta

Crveni luk
Češnjak
krumpir-za-kuhanje-vh-3kg.jpg
Krumpir