Lički lonac
sastojci
- 0.5 kg junetine
- 0.5 kg janjetine
- 1 glavica crvenog luka
- 4 češnja češnjaka
- 1 glavica kelja
- 1 glavica kupusa
- 0.5 kg krumpira
- 2 svježe rajčice
- 2 svježe zelene paprike
- 2 mrkve
- 3 dl bijelog vina
- peršin
- sol
- papar
Način pripreme
Meso operite, posušite i izrežite na kocke
Luk izrežite na kolutiće ili trakice. Češnjak sitno nasjeckajte. Povrće operite i izrežite na veće komade.
U nauljeni veći lonac slažite najprije meso narezano na kocke a zatim na njega posložite povrće. Među povrće izmiješati nasjeckani češnjak i glavicu luka izrezanu na kolutiće ili trakice.
Sve skupa na kraju zalijte bijelim vinom i vodom zatim dobro posolite i popaprite. Kuhajte sve na laganoj vatri oko 3 sata. Povremeno po potrebi dolijevajte vode. Poslužite toplo uz domaći kruh.