Juneći ragu
sastojci
- 600 g juneće plećke
- 600 g crvenog luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 50 g svinjske masti
- 5 g mljevene crvene paprike
- 50-100 ml pasirane rajčice
- 200 ml crnog vina
- 1 l goveđeg temeljca
- 2 lista lovora
- sol, papar
Način pripreme
01
Meso narežite na trake, posolite i ostavite ga da se marinira 15 minuta. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na svinjskoj masti 40 minuta uz povremeno podlijevanje temeljcem. Nakon 40 minuta dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite pa dodajte meso.
02
Nastavite lagano pirjati, podlijte crnim vinom i ubacite listiće lovora. Kad alkohol napola reducira, nastavite kuhati na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem.
03
Nakon dva i pol sata pirjanja mesa dodajte mljevenu papriku i pasiranu rajčicu, po potrebi posolite i začinite paprom pa kuhajte još desetak minuta.
Birajte krtije komade mesa koji će kuhanjem postati jako mekani.