sastojci

  • 600 g juneće plećke
  • 600 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 50 g svinjske masti
  • 5 g mljevene crvene paprike
  • 50-100 ml pasirane rajčice
  • 200 ml crnog vina
  • 1 l goveđeg temeljca
  • 2 lista lovora
  • sol, papar

Način pripreme

01

Meso narežite na trake, posolite i ostavite ga da se marinira 15 minuta. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na svinjskoj masti 40 minuta uz povremeno podlijevanje temeljcem. Nakon 40 minuta dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite pa dodajte meso.

02

Nastavite lagano pirjati, podlijte crnim vinom i ubacite listiće lovora. Kad alkohol napola reducira, nastavite kuhati na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem.

03

Nakon dva i pol sata pirjanja mesa dodajte mljevenu papriku i pasiranu rajčicu, po potrebi posolite i začinite paprom pa kuhajte još desetak minuta.

Birajte krtije komade mesa koji će kuhanjem postati jako mekani.

podijeli