Meat stew with red beans, bell pepper and onion in tomato sauce in a white plate over light grey slate or stone background.
Copyright (c) 2019 Maslova Valentina/Shutterstock. No use without permission.

Juneći gulaš s crvenim grahom

sastojci

  • 800 g junetine
  • 400 g luka
  • 200 g mrkve
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 lista lovora
  • 150 ml crnog vina
  • 200 g narezane rajčice
  • 200 g svježe paprike
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica dimljene mljevene paprike
  • 0.5 žličice mljevenog papra
  • 400 g crvenoga graha
  • 400 ml mesnog temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
  • 50 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk pa ga pržite 8 minuta, uz povremeno miješanje. Kad luk omekša, dodajte na kockice narezanu junetinu i pržite je na jakoj vatri uz povremeno miješanje, da se lijepo zapeče sa svih strana.

02

Nakon 10 minuta dodajte koncentrat rajčice, lovorov list i nasjeckani češnjak pa promiješajte.

03

Nakon 1 - 2 minute prelijte crnim vinom pa miješajte tako da se sve odvoji od dna lonca. Kad alkohol iz vina ispari, nakon 2 - 3 minute, dodajte narezanu mrkvu, papriku i rajčicu pa pirjajte 10 minuta.

04

Potom smanjite jačinu vatre, posolite, popaprite, dodajte crveni grah, dimljenu papriku i timijan pa nastavite kuhati gulaš još sat vremena uz povremeno dolijevanje manje količine mesnog temeljca. Kad meso postane mekano, maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinovim listićima.

podijeli