Ječmeni rižoto ili orzotto


sastojci

  • 200 g ječma
  • 100 g luka
  • 700 ml vode
  • 1 kocka za juhu
  • 1 češanj češnjaka
  • 25 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g graška iz limenke
  • 100 g poriluka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U tavu stavite maslac i ulje, pa ih dobro zagrijte. Dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga do lijepe zlatnožute boje.

02

Smanjite vatru pa dodajte protisnuti češnjak, poriluk narezan na manje komadiće i ječam. Kratko popržite i dobro izmiješajte.

03

Dodajte kocku, ¼ količine vode, malo soli i papra, poklopite i na laganoj vatri kuhajte nekoliko minuta ili dok voda ne ispari.

04

Postupak podlijevanja ponavljajte dok ne potrošite svu vodu i dok ječam ne omekša.

05

Kad ječam omekša, dodajte ocijeđeni i isprani grašak, promiješajte, maknite s vatre i pustite da odstoji 2 do 3 minute. Poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta