sastojci

  • 600 g kelja
  • 8 janjećih kotleta
  • 80 g luka
  • 1 limenka bijelog graha (400 g)
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 češanja češnjaka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kelj narežite na veće komade i skuhajte u slanoj kipućoj vodi ili na pari, pa ga ocijedite. Na 3 žlice zagrijanoga maslinova ulja propirjajte sitno narezan luk do lijepe zlatnosmeđe boje.

02

Dodajte kuhani kelj, ocijeđen i ispran grah, protisnut češnjak, lagano posolite i popaprite. Kratko propirjajte pa ostavite sa strane.

03

Janjeće kotlete posolite, popaprite i pospite mljevenom paprikom, pa ih na preostalom zagrijanom ulju popržite s obje strane. Kelj poslužite s pečenim janjećim kotletima.

Umjesto janjećih možete poslužiti teleće ili svinjeće kotlete.

podijeli