Janjeći kotleti s keljom
sastojci
- 600 g kelja
- 8 janjećih kotleta
- 80 g luka
- 1 limenka bijelog graha (400 g)
- 50 ml maslinova ulja
- 2 češanja češnjaka
- 1 žličica mljevene paprike
- sol
- papar
Način pripreme
01
Kelj narežite na veće komade i skuhajte u slanoj kipućoj vodi ili na pari, pa ga ocijedite. Na 3 žlice zagrijanoga maslinova ulja propirjajte sitno narezan luk do lijepe zlatnosmeđe boje.
02
Dodajte kuhani kelj, ocijeđen i ispran grah, protisnut češnjak, lagano posolite i popaprite. Kratko propirjajte pa ostavite sa strane.
03
Janjeće kotlete posolite, popaprite i pospite mljevenom paprikom, pa ih na preostalom zagrijanom ulju popržite s obje strane. Kelj poslužite s pečenim janjećim kotletima.
Umjesto janjećih možete poslužiti teleće ili svinjeće kotlete.