Janjeći gulaš s brusnicama

sastojci

  • 1.5 kg janjetine s kostima (od vrata, rebara ili plećke)
  • 1 kg luka
  • 2 žličice mljevene paprike
  • 1 žličica sjemenki gorušice
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 0.5 žličice sjemenki piskavice
  • 2 lista lovora
  • šaka suhih brusnica
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml pirea od rajčice
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Janjetinu narežite na komade i pržite u velikoj posudi, na malo masnoće i na jakoj vatri. Nemojte odjednom pržiti sve meso, bolje će se zapeći ako stavite manju količinu. Meso stavite sa strane, a u posudu na preostalu masnoću dodajte narezani luk.

02

Pržite luk dok malo ne povene i postane staklast. Vratite meso u posudu s lukom, dodajte narezani češnjak, lovorov list, brusnice, mljevenu papriku, sol i svježe mljeveni papar. U mužaru usitnite sjemenke gorušice, korijandra i piskavice pa dodajte mesu i sve dobro promiješajte.

03

Nakon 15 minuta dodajte pire od rajčica, smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte gulaš uz povremeno dodavanje vode još oko 2 – 2,5 sata, odnosno dok meso potpuno ne omekša.

Uz gulaš od janjetine možete poslužiti domaće njoke ili kuhani krumpir.

podijeli

Proizvodi iz recepta