sastojci

  • 600 g purećeg zabataka bez kosti
  • 200 g crvenog luka
  • 200 g crvene paprike
  • 150 g rajčice
  • 300 g pastrnjaka
  • 200 ml temeljca od peradi
  • 250 g kus kusa
  • 100 g rotkvice
  • 80 g baby špinata
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 2-3 grančice kopra

Način pripreme

01

Za 1 šalicu kus-kusa potrebno je 1,25 šalice vode. Zakipite vodu, posolite, prelijte kus-kus, začinite žlicom ulja, poklopite i ostavite sa strane 5 – 10 minuta.

02

Puretinu narežite na kocke, posolite i ostavite da se prožme dok pripremate povrće. Rajčicu zarežite na vrhu u križ, blanširajte u kipućoj vodi, ogulite i odstranite sjemenke i srčiku.

03

Pastrnjak i papriku narežite na kocke, luk nasjeckajte. Popecite u tavi na maslinovom ulju kockice mesa, odložite sa strane.

04

U istoj tavi pirjajte luk, dodajte pastrnjak i papriku, začinite solju i pirjajte podlijevajući temeljcem, dodajte rajčicu i meso, kuhajte dok sve ne omekša.

05

Provjerite okus, pospite sjeckanim koprom, začinite svježe mljevenim paprom. Gulaš poslužite s kus-kusom, sve ukrasite kolutima rotkvice i listićima špinata.

Kus-kus možete pripremati i u temeljcu.

podijeli