Gulaš s kus-kusom
sastojci
- 600 g purećeg zabataka bez kosti
- 200 g crvenog luka
- 200 g crvene paprike
- 150 g rajčice
- 300 g pastrnjaka
- 200 ml temeljca od peradi
- 250 g kus kusa
- 100 g rotkvice
- 80 g baby špinata
- 100 ml maslinovog ulja
- sol, papar
- 2-3 grančice kopra
Način pripreme
Za 1 šalicu kus-kusa potrebno je 1,25 šalice vode. Zakipite vodu, posolite, prelijte kus-kus, začinite žlicom ulja, poklopite i ostavite sa strane 5 – 10 minuta.
Puretinu narežite na kocke, posolite i ostavite da se prožme dok pripremate povrće. Rajčicu zarežite na vrhu u križ, blanširajte u kipućoj vodi, ogulite i odstranite sjemenke i srčiku.
Pastrnjak i papriku narežite na kocke, luk nasjeckajte. Popecite u tavi na maslinovom ulju kockice mesa, odložite sa strane.
U istoj tavi pirjajte luk, dodajte pastrnjak i papriku, začinite solju i pirjajte podlijevajući temeljcem, dodajte rajčicu i meso, kuhajte dok sve ne omekša.
Provjerite okus, pospite sjeckanim koprom, začinite svježe mljevenim paprom. Gulaš poslužite s kus-kusom, sve ukrasite kolutima rotkvice i listićima špinata.
Kus-kus možete pripremati i u temeljcu.