Gulaš s krumpirom i kobasicama

sastojci

  • 350 g crvenoga luka
  • 300 g kobasica
  • 600 g krumpira
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 50 g koncentrata rajčice
  • 1 žličica mljevene paprike, slatke ili ljute
  • 100 ml vina
  • 1 list lovora
  • 600 ml mesnoga temeljca
  • 80 g svinjske masti
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk i pirjajte ga 30 minuta na svinjskoj masti.

02

Sitno nasjeckajte češnjak, krumpir ogulite i narežite na kocke. Na luk dodajte koncentrat rajčice pa ga upržite, a potom dodajte češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Pospite mljevenom paprikom, dodajte kocke krumpira i lovor, promiješajte i podlijte vinom pa nastavite kuhati. Kada alkohol ispari, podlijte temeljcem i začinite solju i paprom.

03

Narežite kobasice na kolute i nakon 10 minuta kuhanja krumpira ubacite ih u gulaš pa ih zajedno kuhajte dok krumpir ne omekša. Provjerite okus i poslužite.

Ako želite da gulaš bude gušći, izvadite nekoliko krumpira pa ih usitnite mikserom i vratite u jelo.

podijeli