Gulaš s krumpirom i kobasicama
sastojci
- 350 g crvenoga luka
- 300 g kobasica
- 600 g krumpira
- 2-3 češnja češnjaka
- 50 g koncentrata rajčice
- 1 žličica mljevene paprike, slatke ili ljute
- 100 ml vina
- 1 list lovora
- 600 ml mesnoga temeljca
- 80 g svinjske masti
- sol
- papar
Način pripreme
Nasjeckajte luk i pirjajte ga 30 minuta na svinjskoj masti.
Sitno nasjeckajte češnjak, krumpir ogulite i narežite na kocke. Na luk dodajte koncentrat rajčice pa ga upržite, a potom dodajte češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Pospite mljevenom paprikom, dodajte kocke krumpira i lovor, promiješajte i podlijte vinom pa nastavite kuhati. Kada alkohol ispari, podlijte temeljcem i začinite solju i paprom.
Narežite kobasice na kolute i nakon 10 minuta kuhanja krumpira ubacite ih u gulaš pa ih zajedno kuhajte dok krumpir ne omekša. Provjerite okus i poslužite.
Ako želite da gulaš bude gušći, izvadite nekoliko krumpira pa ih usitnite mikserom i vratite u jelo.