Gulaš-pita s lisnatim tijestom

sastojci

  • 600 g teletine
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • pola korijena celera
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 dl crnog vina
  • 275 g svježeg lisnatog tijesta (može i zamrznuto)
  • 1 jaje
  • 3 žlice suncokretova ulja
  • 1 žlica soli
  • pola žlice papra

Način pripreme

01

Meso operite, posušite pa ga narežite na kockice, 2 × 2 cm. Luk, celer, mrkvu i crvenu papriku nasjeckajte na kockice, 1 × 1 cm.

02

Na malo ulja popržite povrće i sitno nasjeckani češnjak i sve dinstajte uz povremeno dodavanje vode (ne previše). Kad povrće bude napola kuhano, dodajte meso, mljevenu papriku, pire od rajčice, sol, papar i crno vino. Dinstajte na laganoj vatri dok vino ne ispari, a meso omekša (otprilike pola sata).

03

Gulaš prebacite u glinenu ili vatrostalnu posudu za pečenje i preko stavite lisnato tijesto pa premažite jajetom.

04

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C 25 - 30 minuta dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju.

podijeli