Gulaš-pita s lisnatim tijestom
sastojci
- 600 g teletine
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 2 mrkve
- 2 češnja češnjaka
- pola korijena celera
- 1 žlica slatke mljevene paprike
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 dl crnog vina
- 275 g svježeg lisnatog tijesta (može i zamrznuto)
- 1 jaje
- 3 žlice suncokretova ulja
- 1 žlica soli
- pola žlice papra
Način pripreme
Meso operite, posušite pa ga narežite na kockice, 2 × 2 cm. Luk, celer, mrkvu i crvenu papriku nasjeckajte na kockice, 1 × 1 cm.
Na malo ulja popržite povrće i sitno nasjeckani češnjak i sve dinstajte uz povremeno dodavanje vode (ne previše). Kad povrće bude napola kuhano, dodajte meso, mljevenu papriku, pire od rajčice, sol, papar i crno vino. Dinstajte na laganoj vatri dok vino ne ispari, a meso omekša (otprilike pola sata).
Gulaš prebacite u glinenu ili vatrostalnu posudu za pečenje i preko stavite lisnato tijesto pa premažite jajetom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C 25 - 30 minuta dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju.