sastojci

  • 8 fileta orade
  • 300 g čimulica
  • 8 mini rajčica
  • 1 limun
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 vezica koromača
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Čimulice (mladi izdanci – npr. brokule, kelja, zelja, raštike) operite, očistite i blanširajte u slanoj vodi. Na maslinovu ulju svijetlo popržite nasjeckani češnjak, samo da pobijeli, dodajte usitnjene čimulice, promiješajte i začinite solju i paprom.

02

Filete orade posolite, pokapajte maslinovim uljem pa stavite peći na vruću grill tavu, kožicom prema dolje. Pecite sa svake strane oko 2 minute.

03

Čimulice poslužite na sredini tanjura, na njih stavite dva fileta ribe, dekorirajte mini rajčicom, koromačem, limunom i, ako želite, prelijte maslinovim uljem.

Kad u tavu stavljate ribu s kožicom, pridržavajte je lopaticom jer se može odignuti

podijeli