Grilana vratina s pečenim krumpirom i lukom

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

  • 1 kg svinjske vratine bez kosti
  • 30 g svinjske masti
  • 600 g krumpira
  • 250 ml ulja za pečenje
  • 300 g ljubičastog luka
  • 300 g žutog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • sol
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 10 ml vinskog octa
  • 60 g ledenog maslaca
  • 200 ml crnog vina
  • 1 vezica vlasca

Način pripreme

01

Meso narežite, posolite s obje strane, ostavite 15 minuta da se prožme. Krumpir dobro operite i narežite. Zagrijte ulje u manjoj posudi pa u mlako dodajte krumpir, blanširajte desetak minuta, a zatim pojačajte vatru pa ispecite do kraja.

02

Narežite luk i češnjak na ploške, zagrijte wok, dodajte luk i maslinovo ulje, karamelizirajte, na kraju posolite, dodajte ocat i odmah maknite s vatre. Meso pecite u gril tavi uz dodatak svinjske masti, odložite sa strane. Karamel u tavi deglazirajte crnim vinom, pustite da reducira na trećinu, maknite s vatre, umiješajte listiće ledenog maslaca.

03

U tanjure stavite najprije žlicu umaka, zatim dodajte krumpir, luk i meso, prelijte s još malo umaka, pospite sjeckanim vlascem i poslužite.

Vinski ocat možete zamijeniti nešto slabijim jabučnim octom ako želite izbjeći izraženi kiselkasti miris.

podijeli

Proizvodi iz recepta