Grčka musaka od patlidžana i mljevenog mesa

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 800 g patlidžana
  • 600 g mljevene svinjetine
  • 300 g crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 prstohvat cimeta
  • 1 prstohvat mljevenog klinčića
  • sol
  • papar
  • 2 jaja
  • 250 g grčkog jogurta
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 2-3 listića svježeg bosiljka
  • 2-3 listića svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Patlidžane očistite i narežite na ploške debljine 0, 5 cm, posolite i kratko zapecite na nauljenoj gril tavi.

02

Na preostalom ulju pirjajte sitno sjeckani luk 10 minuta, dodajte sjeckani češnjak i kratko ga zabijelite, zatim dodajte mljeveno meso, začinite solju, paprom, cimetom i klinčićem, miješajte pjenjačom ili kuhačom, pazite da se ne naprave grudice i da se meso ravnomjerno poprži.

03

Razmutite jaja, jogurt i vrhnje.

04

U posudu za pečenje slažite red patlidžana, red mesa, završite patlidžanima, prelijte smjesom jaja, jogurta i vrhnja i pecite 30 minuta na 200 °C.

05

Pustite da musaka odstoji 15 minuta, dekorirajte je listićima bosiljka i ružmarina, poslužite.

Za puniji okus, ploške patlidžana prije korištenja dobro zažarite na grill tavi.

podijeli

Proizvodi iz recepta