Filet oslića sa sirom u kruhu

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

  • 1 kruh sa sezamom (duljine oko 32 cm)
  • 500 g fileta oslića
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol
  • 150 g cheddar sira
  • 60 ml maslinova ulja
  • 10 g peršinovog lista

Način pripreme

01

Odrežite kruhu gornju koru i pažljivo izdubite sredinu, ostavite oko 1 cm uz koru. Filete oslića posolite i popecite u tavi na maslinovu ulju.

02

Začinite ribu sitno sjeckanim češnjakom. Sir narežite na tanke ploške. Slažite u pripravljenu lađicu od kruha naizmjence sir i komade ribe, pokapajte uljem iz tave, završite sa sirom.

03

Zapecite u pećnici na 190 °C 10 minuta, pospite kosanim peršinom i poslužite.

Od sira možete napraviti i umak po želji pa da dodati u kruh s ribom.

podijeli