sastojci

  • 1 brancin (500-600 g)
  • 30 ml maslinova ulja
  • sol
  • 4-5 listića ružmarina
  • 0.5 češnja češnjaka
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g mini rajčice
  • 100 g krastavaca
  • 80 g ljubičastog luka
  • 150 g feta sira
  • 60 g zelenih maslina bez koštica
  • 60 g crvene svježe paprike
  • 3-4 lista zelene salate
  • 1 grančica koromača
  • 30-40 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Brancinu ostružite ljuske, odstranite drob i škrge, odvojite glavu i filetirajte. Poslije filetiranja pincetom izvadite preostale kosti. 

02

Za salatu očistite papriku i narežite na kockice. Krastavac dobro operite, narežite po dužini na četvrtine, a zatim na ploške. Rajčicu prepolovite, fetu narežite na kocke, masline na kolute. Luk narežite na kockice, listove salate na manje komade, nasjeckajte koromač. Raspodijelite povrće na dva tanjura, posolite, pokapajte maslinovim uljem i pospite sjeckanim koromačem. 

03

Posolite filete brancina i pecite u tavi na maslinovom ulju na strani kože. Zatim ih okrenite i ugasite vatru te ostavite u vrućoj tavi da se ispeku do kraja. 

04

Sitno nasjeckajte listiće ružmarina i češnjak. Začinite ribu ružmarinom, češnjakom i svježe mljevenim paprom, stavite u pećnicu na gornji položaj i kratko zapecite pod gornjim grijačem (30 – 60 sekundi). Stavite ribu na salatu i poslužite.

Vršcima prstiju prijeđite preko mesnate strane ribljeg fileta i koščice odstranite pincetom.

podijeli