Domaći pileći kebab
sastojci
- 800 g pilećih prsa
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica origana
- 2 žličice čili pahuljica
- 1 žličica crvene paprike
- 300 ml grčkog jogurta
- 2 žlice maslinova ulja
- 0.5 limuna, sok
Za umak tzatziki:
- 250 ml grčkog jogurta
- 100 g svježeg krastavca, naribanog
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka (protisnuta)
- 0.5 žličice soli
- 1 žličica kopra
Način pripreme
01
Sve sastojke za tzatziki umak pomiješajte i stavite u hladnjak da se umak dobro ohladi.
02
Pileća prsa narežite na manje komade.
03
Napravite marinadu. U veću zdjelu stavite grčki jogurt i dodajte sve navedene sastojke, promiješajte pa dodajte i narezano meso. Meso dobro umiješajte u marinadu, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 1,5 sat.
04
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
05
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, piletinu izvadite iz marinade i nabodite na štapiće za ražnjiće. Stavite u lim i ubacite u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta na 200 °C, zatim smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 30 minuta.
06
Pečeni kebab poslužite uz umak tzatziki.