Copyright (c) 2020 Elena Veselova/Shutterstock. No use without permission.

Domaći pileći kebab

Ukupno trajanje
150
Min

sastojci

  • 800 g pilećih prsa
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica origana
  • 2 žličice čili pahuljica
  • 1 žličica crvene paprike
  • 300 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 0.5 limuna, sok

Za umak tzatziki:

  • 250 ml grčkog jogurta
  • 100 g svježeg krastavca, naribanog
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka (protisnuta)
  • 0.5 žličice soli
  • 1 žličica kopra

Način pripreme

01

Sve sastojke za tzatziki umak pomiješajte i stavite u hladnjak da se umak dobro ohladi.

02

Pileća prsa narežite na manje komade.

03

Napravite marinadu. U veću zdjelu stavite grčki jogurt i dodajte sve navedene sastojke, promiješajte pa dodajte i narezano meso. Meso dobro umiješajte u marinadu, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 1,5 sat.

04

Pećnicu zagrijte na 200 °C.

05

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, piletinu izvadite iz marinade i nabodite na štapiće za ražnjiće. Stavite u lim i ubacite u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta na 200 °C, zatim smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 30 minuta.

06

Pečeni kebab poslužite uz umak tzatziki.

podijeli