Dim sum jastučići od tijesta punjeni mesom
sastojci
- 120 g pšeničnog škroba
- 40 g krumpirova škroba
- 160 ml kipuće vode
- 20 ml biljnog ulja
- 1 prstohvat soli
- 200 g mljevene janjetine
- 1 češanj češnjaka
- 1 ljuta papričica
- 50 g svježe paprike
- 20 ml umaka od soje
- 30 ml sezamova ulja
Način pripreme
01
Pomiješajte oba škroba i sol pa polako dodajte kipuću vodu.
02
Promiješajte kuhačom pa nastavite mijesiti rukama, a ako bude potrebno, dodajte malo ulja.
03
Podijelite tijesto na 10 loptica pa svaku razvaljajte u krug promjera oko 8 cm.
04
Pokrijte tijesto krpom da se ne suši.
05
Nasjeckajte luk i češnjak, a papriku očistite od sjemenki i narežite na kockice.
06
U woku zagrijte ulje pa popržite luk, mljeveno meso, češnjak, kockice paprike i nasjeckani feferon. Začinite umakom od soje.
07
U sredinu svakog kruga stavite nadjev pa rubove tijesta spojite tako da izgleda kao piramida (kao na slici,).
08
Položite na masni papir i kuhajte na pari 10 minuta. Odmah poslužite.
Ako nemate posebnu posudu za parenje, iskoristite obično cjedilo, samo pripazite da ne dodiruje vodu.