Dim sum jastučići od tijesta punjeni mesom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 120 g pšeničnog škroba
  • 40 g krumpirova škroba
  • 160 ml kipuće vode
  • 20 ml biljnog ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g mljevene janjetine
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 ljuta papričica
  • 50 g svježe paprike
  • 20 ml umaka od soje
  • 30 ml sezamova ulja

Način pripreme

01

Pomiješajte oba škroba i sol pa polako dodajte kipuću vodu.

02

Promiješajte kuhačom pa nastavite mijesiti rukama, a ako bude potrebno, dodajte malo ulja.

03

Podijelite tijesto na 10 loptica pa svaku razvaljajte u krug promjera oko 8 cm.

04

Pokrijte tijesto krpom da se ne suši.

05

Nasjeckajte luk i češnjak, a papriku očistite od sjemenki i narežite na kockice.

06

U woku zagrijte ulje pa popržite luk, mljeveno meso, češnjak, kockice paprike i nasjeckani feferon. Začinite umakom od soje.

07

U sredinu svakog kruga stavite nadjev pa rubove tijesta spojite tako da izgleda kao piramida (kao na slici,).

08

Položite na masni papir i kuhajte na pari 10 minuta. Odmah poslužite.

Ako nemate posebnu posudu za parenje, iskoristite obično cjedilo, samo pripazite da ne dodiruje vodu.

podijeli