sastojci

Curry:

  • 200 g mladog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 200 g sjeckane rajčice
  • 40 ml kokosovog ulja
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 0.5 g korijandera u prahu
  • 1 g papra
  • 1 g kumina
  • 2 g kurkume
  • 1 g crvene paprike
  • 1 g đumbira u prahu
  • 0.5 g kajenskog papra
  • 1 g cimeta
  • 2 g sjemenki komorača
  • 0.1 g kardamoma
  • 1 chilli papričica
  • 10 g soli
  • 5 g šećera
  • 300 g basmati riže
  • 700 ml pilećeg temeljca
  • 600 g pilećeg filea prsa
  • 2 jaja
  • 100 g oštrog brašna
  • 150 g panko krušnih mrvica
  • 200 ml ulja za prženje
  • sol
  • 3-4 chilli papričice za posluživanje
  • 5 g crnog i bijelog sezama

Način pripreme

01

Zagrijte rižu na suho, prelijte pilećim temeljcem, kad prokuha posolite, kuhajte 5 minuta. Ugasite vatru i ostavite poklopljeno 20 minuta da riža nabubri. Prije posluživanja rižu promiješajte kuharskom vilicom.

02

Piletinu narežite na odreske, posolite, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i panko mrvice. Pržite u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje, odložite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.

03

Mladi luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, ostavite nekoliko zelenih pera luka za dekoraciju jela. Zagrijte kokosovo ulje u dubljoj tavi, popržite luk, češnjak i papričicu 2 minute.

04

Dodajte sve začine osim kajenskog papra i crvene paprike, popržite pola minute da puste aromu, zalijte s 100 ml povrtnog temeljca, dignite kuhačom sve sa dna tave.

05

Dodajte rajčicu, posolite, začinite šećerom, kajenskim paprom i crvenom paprikom, zalijte preostalim temeljcem, kuhajte 15 minuta. Pikantni curry poslužite s kuhanom rižom i pohanom piletinom.

06

Dekorirajte jelo zelenim perima mladog luka, chilli papričicama i crnim i bijelim sezamom.

podijeli