Curry s pohanom piletinom i rižom
sastojci
Curry:
- 200 g mladog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 200 g sjeckane rajčice
- 40 ml kokosovog ulja
- 600 ml povrtnog temeljca
- 0.5 g korijandera u prahu
- 1 g papra
- 1 g kumina
- 2 g kurkume
- 1 g crvene paprike
- 1 g đumbira u prahu
- 0.5 g kajenskog papra
- 1 g cimeta
- 2 g sjemenki komorača
- 0.1 g kardamoma
- 1 chilli papričica
- 10 g soli
- 5 g šećera
- 300 g basmati riže
- 700 ml pilećeg temeljca
- 600 g pilećeg filea prsa
- 2 jaja
- 100 g oštrog brašna
- 150 g panko krušnih mrvica
- 200 ml ulja za prženje
- sol
- 3-4 chilli papričice za posluživanje
- 5 g crnog i bijelog sezama
Način pripreme
Zagrijte rižu na suho, prelijte pilećim temeljcem, kad prokuha posolite, kuhajte 5 minuta. Ugasite vatru i ostavite poklopljeno 20 minuta da riža nabubri. Prije posluživanja rižu promiješajte kuharskom vilicom.
Piletinu narežite na odreske, posolite, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i panko mrvice. Pržite u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje, odložite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
Mladi luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, ostavite nekoliko zelenih pera luka za dekoraciju jela. Zagrijte kokosovo ulje u dubljoj tavi, popržite luk, češnjak i papričicu 2 minute.
Dodajte sve začine osim kajenskog papra i crvene paprike, popržite pola minute da puste aromu, zalijte s 100 ml povrtnog temeljca, dignite kuhačom sve sa dna tave.
Dodajte rajčicu, posolite, začinite šećerom, kajenskim paprom i crvenom paprikom, zalijte preostalim temeljcem, kuhajte 15 minuta. Pikantni curry poslužite s kuhanom rižom i pohanom piletinom.
Dekorirajte jelo zelenim perima mladog luka, chilli papričicama i crnim i bijelim sezamom.