Burgeri s bakalarom
sastojci
- 4 peciva za hamburgere
- 800 g fileta bakalara
- 60 ml maslinovog ulja
- 80 g krastavca salatara
- 20 g rikole
- 4 lista zelene salate
- sol, čili papričica
Umak:
- 50 g majoneze
- 50 g kiselog vrhnja
- 40 g hrena
- 5 g sjeckanog kopra
Način pripreme
01
Filet bakalara posolite i pecite u tavi na maslinovom ulju.
02
Krastavac narežite na tanke ploške. Listove salate operite i osušite.
03
Razmutite majonezu i kiselo vrhnje, umiješajte hren i sitno sjeckani kopar, posolite.
04
Pecivo razrežite i tostirajte unutarnju stranu. Stavite na pecivo malo umaka, zatim list salate, na salatu stavite bakalar, začinite svježe mljevenom čili papričicom, dodajte 2 – 3 koluta krastavca, nekoliko listića rikole, na vrh dodajte još umaka, poklopite i poslužite uz pržene krumpiriće.