Burgeri s bakalarom

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 4 peciva za hamburgere
  • 800 g fileta bakalara
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 80 g krastavca salatara
  • 20 g rikole
  • 4 lista zelene salate
  • sol, čili papričica

Umak:

  • 50 g majoneze
  • 50 g kiselog vrhnja
  • 40 g hrena
  • 5 g sjeckanog kopra

Način pripreme

01

Filet bakalara posolite i pecite u tavi na maslinovom ulju.

02

Krastavac narežite na tanke ploške. Listove salate operite i osušite.

03

Razmutite majonezu i kiselo vrhnje, umiješajte hren i sitno sjeckani kopar, posolite.

04

Pecivo razrežite i tostirajte unutarnju stranu. Stavite na pecivo malo umaka, zatim list salate, na salatu stavite bakalar, začinite svježe mljevenom čili papričicom, dodajte 2 – 3 koluta krastavca, nekoliko listića rikole, na vrh dodajte još umaka, poklopite i poslužite uz pržene krumpiriće.

podijeli