Burger s pečenom svinjetinom

Ukupno trajanje
240
Min

sastojci

  • 800 g svinjske plećke
  • 16 g soli
  • 50 g svinjske masti
  • 4 peciva za burgere sa sezamom
  • 160 ml BBQ umaka
  • 500 ml piva

Način pripreme

01

Meso posolite i pustite da se marinira najmanje 1 sat. Izaberite posudu za pečenje ili lim približno iste veličine kao komad mesa, stavite mast, meso, prelijte sa 100 ml piva, pokrijte aluminijskom folijom, pecite sat vremena na 100 °C.

02

Nakon sat vremena maknite foliju, zalijte sa 100 ml piva i nastavite peći. Treći sat pecite na istoj temperaturi i podlijte sa 150 ml piva. Četvrti sat podignite temperaturu na 150 °C, podlijte preostalim pivom.

03

Nakon 4 sata pečenja pustite da meso odstoji desetak minuta pa ga natrgajte. Razrežite pecivo, tostirajte ga i obilno napunite mesom, dodajte malo BBQ umaka i odmah poslužite uz preostali umak.

Meso je gotovo kad se laganim pritiskom ili potezom vilice raspada na komadiće.

podijeli