Burger s pečenom svinjetinom
sastojci
- 800 g svinjske plećke
- 16 g soli
- 50 g svinjske masti
- 4 peciva za burgere sa sezamom
- 160 ml BBQ umaka
- 500 ml piva
Način pripreme
01
Meso posolite i pustite da se marinira najmanje 1 sat. Izaberite posudu za pečenje ili lim približno iste veličine kao komad mesa, stavite mast, meso, prelijte sa 100 ml piva, pokrijte aluminijskom folijom, pecite sat vremena na 100 °C.
02
Nakon sat vremena maknite foliju, zalijte sa 100 ml piva i nastavite peći. Treći sat pecite na istoj temperaturi i podlijte sa 150 ml piva. Četvrti sat podignite temperaturu na 150 °C, podlijte preostalim pivom.
03
Nakon 4 sata pečenja pustite da meso odstoji desetak minuta pa ga natrgajte. Razrežite pecivo, tostirajte ga i obilno napunite mesom, dodajte malo BBQ umaka i odmah poslužite uz preostali umak.
Meso je gotovo kad se laganim pritiskom ili potezom vilice raspada na komadiće.