The essence of Barbecue Ribs in a mouthwatering food photography shot
Copyright (c) 2024 Naseeb T N/Shutterstock. No use without permission.

BBQ rebarca

Ukupno trajanje
150
Min
min

sastojci

  • 1.5 kg svinjskih rebara
  • 200 ml BBQ umaka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 30 ml jabučnog octa
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica dimljene paprike u prahu
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • 50 ml vode

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte BBQ umak, smeđi šećer, jabučni ocat, nasitno nasjeckani češnjak, senf, dimljenu papriku u prahu, sol, crni papar i vodu.

02

Prelijte smjesu preko rebaraca i dobro ih natrljajte kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila. Ostavite da se meso marinira u hladnjaku najmanje 2 sata ili preko noći.

03

Zagrijte pećnicu na 160 °C.

04

Izvadite rebarca iz marinade i prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje. Sačuvajte marinadu.

05

Pecite rebarca u zagrijanoj pećnici oko 3 sata ili dok meso ne postane mekano.

06

U međuvremenu, ulijte preostalu marinadu u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, 10 - 15 minuta.

07

Kad se rebarca ispeku, premažite ih zagrijanim BBQ umakom i poslužite uz prilog po svom odabiru, poput pečenog krumpira, kukuruza ili salate.

podijeli