BBQ rebarca
sastojci
- 1.5 kg svinjskih rebara
- 200 ml BBQ umaka
- 50 g smeđeg šećera
- 30 ml jabučnog octa
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 2 žlice senfa
- 1 žlica dimljene paprike u prahu
- 1 žlica soli
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 50 ml vode
Način pripreme
U zdjeli pomiješajte BBQ umak, smeđi šećer, jabučni ocat, nasitno nasjeckani češnjak, senf, dimljenu papriku u prahu, sol, crni papar i vodu.
Prelijte smjesu preko rebaraca i dobro ih natrljajte kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila. Ostavite da se meso marinira u hladnjaku najmanje 2 sata ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na 160 °C.
Izvadite rebarca iz marinade i prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje. Sačuvajte marinadu.
Pecite rebarca u zagrijanoj pećnici oko 3 sata ili dok meso ne postane mekano.
U međuvremenu, ulijte preostalu marinadu u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, 10 - 15 minuta.
Kad se rebarca ispeku, premažite ih zagrijanim BBQ umakom i poslužite uz prilog po svom odabiru, poput pečenog krumpira, kukuruza ili salate.