Bakalar sa šparogama, krumpirom i tikvicama
sastojci
- 2 x SPAR brzo smrznutog crnog bakalara
- 12 kom bijelih šparoga
- 600 g mladog krumpira
- 200 g tikvica
- 60 g ghee maslaca
- 100 g maslaca
- sol, šećer, šareni papar
- 0.5 vezice peršina
Način pripreme
01
Mlade krumpire dobro operite i skuhajte u ljusci.
02
Šparogama odrežite vrhove (4 – 5 cm), kratko ih prokuhajte u vrlo malo vode kojoj ste dodali prstohvat soli, prstohvat šećera i malo maslaca.
03
Tikvice narežite guljačem za povrće na trake, popecite samo da omekšaju na malo maslaca, na kraju posolite.
04
Bakalar pecite na ghee maslacu, začinite solju i svježe mljevenim paprom.
05
Stavite ribu u tanjure, dodajte krumpir, prepolovite, začinite solju, maslacem i sitno sjeckanim peršinom, dodajte trakice tikvica i šparoge, poslužite.