Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.

Bakalar sa šparogama, krumpirom i tikvicama

sastojci

  • 2 x SPAR brzo smrznutog crnog bakalara
  • 12 kom bijelih šparoga
  • 600 g mladog krumpira
  • 200 g tikvica
  • 60 g ghee maslaca
  • 100 g maslaca
  • sol, šećer, šareni papar
  • 0.5 vezice peršina

Način pripreme

01

Mlade krumpire dobro operite i skuhajte u ljusci.

02

Šparogama odrežite vrhove (4 – 5 cm), kratko ih prokuhajte u vrlo malo vode kojoj ste dodali prstohvat soli, prstohvat šećera i malo maslaca.

03

Tikvice narežite guljačem za povrće na trake, popecite samo da omekšaju na malo maslaca, na kraju posolite.

04

Bakalar pecite na ghee maslacu, začinite solju i svježe mljevenim paprom.

05

Stavite ribu u tanjure, dodajte krumpir, prepolovite, začinite solju, maslacem i sitno sjeckanim peršinom, dodajte trakice tikvica i šparoge, poslužite.

podijeli