sastojci
- 250 g heljdinog brašna
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne vode
- 1 prstohvat sode bikarbone
- 40 g otopljenog maslaca
- sol
- 120 g ghee maslaca
- 200 g meda
- 80 g jagoda
- 80 g kupina
- 80 g malina
- 2-3 listića svježe mente
Način pripreme
01
Miješajte jaja, brašno, mlijeko i otopljeni maslac, dodajte sodu bikarbonu i posolite. Gusto tijesto razrijedite dodajući postupno mineralnu vodu.
02
Ostavite da tijesto odstoji najmanje 1 sat. Pecite manje palačinke na ghee maslacu.
03
Palačinke od heljde poslužite uz med i svježe voće, po želji dekorirajte listićima svježe mente.
U smjesu za palačinke možete dodati malo cimeta.
Maline
Kupine
Jagode
Mineralna voda