sastojci
- 350 g glatkog brašna
- 20 g svježeg kvasca
- 200 ml tople vode
- 75 ml maslinova ulja
- sol, šećer
- 200 g gorgonzole
- 50 g matovilca
Način pripreme
01
U malo tople vode namrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i brašna, promiješajte i ostavite na toplom desetak minuta. Brašnu dodajte uzdignuti kvasac, 1-2 žlice maslinova ulja, sol, počnite mijesiti tijesto postupno dodajući toplu vodu, trebate dobiti mekano, elastično tijesto.
02
Tijesto pokrijte ubrusom, ostavite na toplom da se diže 60 minuta. Tijesto kratko premijesite, prebacite u lim na masni papir, razvucite prstima do svih krajeva lima, ostavite da se diže još 30 minuta.
03
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Tijesto premažite maslinovim uljem i pecite 20-25 minuta.
04
Pred kraj pečenja pospite focacciu mrvljenim sirom, vratite u pećnicu još 5 minuta. Prije posluživanja focacciu pospite listićima matovilca.