sastojci
- 2 jaja
- 1 prstohvat soli
- 100 g krem sira
- 0.5 žličice praška za pecivo
- 1 avokado
- 8 mini rajčica
- 30 g listova mladog špinata
- 100 g zrnatog sira
- 6 listova bosiljka
Način pripreme
Za kornete, u jednoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte maslac, mlijeko i vaniliju. Postupno dodajte brašno kuhačom te posolite. Ako vam se čini da je tijesto pregusto, dodajte još mlijeka. Smjesa bi trebala biti kao za palačinke. Raspodijelite smjesu u dvije zdjelice i dodajte Odvojite bjelanjke i žumanjke.
U jednoj zdjeli čvrsto umutite bjelanjke s prstohvatom soli, a u drugoj zdjeli mutite žumanjke, krem-sir i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku smjesu.
Pažljivo špatulom pomiješajte dvije smjese, polako miješajte kako bi zrak ostao u smjesi.
Žlicom grabite malo smjese i stavljajte je na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite kruščiće 25 minuta u pećnici na 150 °C. Od pečenih kruščića napravite sendviče napunjene narezanim avokadom, mini rajčicama, špinatom, bosiljkom i zrnatim sirom.