Low-carb gluten free Cloud bread veggie sandwich with spinach, avocado, feta cheese, tomatoes and pesto sauce, served on cutting board with jars of ingredients over wooden background. Top view
Copyright (c) 2016 Natasha Breen/Shutterstock. No use without permission.

Bezglutenski cloud bread sendvič

sastojci

  • 2 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g krem sira
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 1 avokado
  • 8 mini rajčica
  • 30 g listova mladog špinata
  • 100 g zrnatog sira
  • 6 listova bosiljka

Način pripreme

01

Za kornete, u jednoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte maslac, mlijeko i vaniliju. Postupno dodajte brašno kuhačom te posolite. Ako vam se čini da je tijesto pregusto, dodajte još mlijeka. Smjesa bi trebala biti kao za palačinke. Raspodijelite smjesu u dvije zdjelice i dodajte Odvojite bjelanjke i žumanjke.

02

U jednoj zdjeli čvrsto umutite bjelanjke s prstohvatom soli, a u drugoj zdjeli mutite žumanjke, krem-sir i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku smjesu.

03

Pažljivo špatulom pomiješajte dvije smjese, polako miješajte kako bi zrak ostao u smjesi.

04

Žlicom grabite malo smjese i stavljajte je na lim obložen papirom za pečenje.

05

Pecite kruščiće 25 minuta u pećnici na 150 °C. Od pečenih kruščića napravite sendviče napunjene narezanim avokadom, mini rajčicama, špinatom, bosiljkom i zrnatim sirom.

podijeli