Low-carb gluten free Cloud bread veggie sandwich with spinach, avocado, feta cheese, tomatoes and pesto sauce, served on cutting board with jars of ingredients over wooden background. Top view
© Copyright (c) 2016 Natasha Breen/Shutterstock. No use without permission.

Bezglutenski cloud bread sendvič

sastojci

  • 2 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g krem sira
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 1 avokado
  • 8 mini rajčica
  • 30 g listova mladog špinata
  • 100 g zrnatog sira
  • 6 listova bosiljka

Način pripreme

01

Za kornete, u jednoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte maslac, mlijeko i vaniliju. Postupno dodajte brašno kuhačom te posolite. Ako vam se čini da je tijesto pregusto, dodajte još mlijeka. Smjesa bi trebala biti kao za palačinke. Raspodijelite smjesu u dvije zdjelice i dodajte Odvojite bjelanjke i žumanjke.

02

U jednoj zdjeli čvrsto umutite bjelanjke s prstohvatom soli, a u drugoj zdjeli mutite žumanjke, krem-sir i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku smjesu.

03

Pažljivo špatulom pomiješajte dvije smjese, polako miješajte kako bi zrak ostao u smjesi.

04

Žlicom grabite malo smjese i stavljajte je na lim obložen papirom za pečenje.

05

Pecite kruščiće 25 minuta u pećnici na 150 °C. Od pečenih kruščića napravite sendviče napunjene narezanim avokadom, mini rajčicama, špinatom, bosiljkom i zrnatim sirom.

podijeli